Prikkelpracht

Zwangerschapscursus “(On)bezorgd zwanger”

Zorgen tijdens je zwangerschapwat:
3 bijeenkomsten die in het teken staan van het omgaan met je emoties en je omgeving.  Je komt in contact met lotgenoten die eenzelfde soort zwangerschap doormaken. De cursus is niet bedoeld ter vervanging van een “normale” zwangerschapscursus die je voorbereidt op de bevalling. De cursus is te volgen als aanvulling naast bijvoorbeeld zwangerschapsgym, zwangerschapsyoga of hypnobirthing.

wat gaan we doen?
Veel oefeningen zijn gericht op de wisselwerking tussen gedachten en gevoelens. Die gaan we ontdekken en onderzoeken. We doen ademhalingsoefeningen om te ontspannen, om contact te maken met je kindje, maar ook om contact te maken met nare gevoelens. Prikkelpracht werkt graag met beelden en metaforen omdat dit krachtige instrumenten zijn.

voor wie:
moeders die zwanger zijn nadat ze in een vorige zwangerschap te maken hebben gehad met een aandoening van hun (ongeboren of pasgeboren) kindje of die in hun vorige zwangerschap of kraamtijd te maken hebben gehad met een ingrijpende gebeurtenis bij hun kindje waardoor de “vanzelfsprekendheid” weg is. De groepen zijn klein, minimaal 3, maximaal 6 deelnemers.
Wil je de cursus met je partner doen, dan kun je je inschrijven voor de individuele cursus.

kosten:
150 euro p.p. voor 3 bijeenkomsten

Er is geen vaste startdatum voor de cursus. We kunnen van start zodra er minimaal 3 aanmeldingen zijn. Je krijgt dan per mail de data door.

 

JA, IK SCHRIJF ME IN (groepsbijeenkomsten)

 

individueel:
Soms heb je juist geen zin in contact met anderen omdat je genoeg hebt aan je eigen verhaal. Dan kan de cursus ook individueel gevolgd worden of samen met je partner. Dan stemmen we de inhoud af op datgene wat jij nodig hebt of wat jullie nodig hebben. Er zijn geen vaste data voor deze cursus, deze spreken we samen af. In het geval van de individuele cursus kom ik ook bij jou of jullie thuis. Buiten Nieuwegein worden reiskosten berekend.

Als je de cursus samen met je partner doet, kan ook aan bod komen hoe jullie samen in dit traject staan. Met aandacht voor het feit dat iedereen zijn eigen manier heeft om met emoties en ingrijpende gebeurtenissen om te gaan. Met aandacht voor verwachtingen die je (onbewust) van elkaar hebt. En met aandacht voor hoe je elkaar de ruimte geeft, maar ook in contact blijft met elkaar. Zodat je er als een team kunt staan.

Als je de cursus individueel wilt doen, betaal je 200 euro (+ eventueel reiskosten). Doe je dit met je partner samen, dan betalen jullie 225 euro (+ eventueel reiskosten). Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten.

 

JA, IK SCHRIJF ME IN (individueel)

 

 

Voor verdere zwangerschapsbegeleiding kan je bijvoorbeeld terecht bij Yoga Studio Nieuwegein van Annet Koenders, Puur Zwanger (hypnobirthing) van Gaby van Mierle of De Zwangere Zaak in Utrecht. Prikkelpracht heeft met hen goede contacten en ervaringen.

 

De gezamenlijke cursus kan doorgaan bij minimaal 3 aanmeldingen. Als de cursus niet doorgaat, krijg je hiervan schriftelijk bericht. Als op de dag zelf blijkt dat de cursus niet door kan gaan, zal Prikkelpracht telefonisch contact opnemen (mits telefoonnummer bekend is). Na aanmelding krijg je een ontvangstbevestiging en wordt de factuur opgestuurd. Na ontvangst van het vragenformulier en betaling van de factuur is je aanmelding definitief. Aanmelding is altijd voor drie bijeenkomsten. Restitutie is niet mogelijk na het begin van de cursus, tenzij om medische redenen met de cursus gestopt moet worden. In dat laatste geval is terugbetaling bij het missen van 2 bijeenkomsten 2/3 van het bedrag, bij het missen van 1 bijeenkomst 1/3 van het bedrag. Prikkelpracht behoudt zich het recht voor de data van de bijeenkomst te verplaatsen. Aan de data in de agenda kunnen geen rechten worden ontleend. Als je je aanmeldt voor de groepsbijeenkomsten en deze kan niet doorgaan vanwege te weinig inschrijvingen, dan kun je ook besluiten om voor een iets hoger bedrag de cursus alsnog individueel of samen met je partner te doen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren