Prikkelpracht

Workshop Dromenvangen

82829980_1003329660048680_6607802232798707712_o

Een dromenvanger is bedoeld om nare dromen te weren. Maar zou je er ook de leuke dromen niet mee kunnen vangen?

Als je broer of zus een aandoening, ziekte of handicap heeft, ben je vaak vooral heel druk met hem of haar. Vaak heb je geen tijd om bezig te zijn met je zelf allemaal voelt. Je bent altijd erg aan het opletten of je broer of zus niet in woede uitbarst door iets wat jij doet. Of je probeert vrolijk te zijn omdat je voelt dat papa en mama zich zorgen maken. Je maakt je zorgen om je broer of zus. Hoe gaat dat met die ziekte? Soms ben je bang voor de toekomst. Soms ben je boos of verdrietig omdat je het gevoel hebt dat anderen je niet snappen. Of omdat  je ervan baalt dat het geplande uitje nu weer in het water valt want je broer of zus onverwachts moest weer naar het ziekenhuis. Net als de vorige keer…. Je probeert je vaak stil te houden en bent niet echt bezig met wat JIJ nou eigenlijk leuk of belangrijk bent. Wegcijferen noemen we dat.

Toch is het goed om ook bezig te zijn met jou en hoe jij je voelt. Met wat jij leuk vindt. Met wat jij graag wilt. Waar jij van droomt. Want jij bent net zo belangrijk als je broer of zus, net zo belangrijk als je ouders, net zo belangrijk als iedereen. En dat dromen, dat gaan we in deze workshop doen.

 

Wat gaan we doen dan?

In deze workshop ga je samen met andere kinderen die in eenzelfde soort situatie opgroeien, aan de slag met jouw dromen. Nachtmerries zijn ook dromen. Vaak gaan die over de dingen waar we bang voor zijn. Niet leuk, maar ze geven wel informatie. We gaan dus alle kanten van het dromen bekijken. Want wat is dromen eigenlijk? Waarom zou je dromen? Waar is het goed om te dromen? Droom je alleen ‘s nachts of ook overdag?

We gaan hier over praten, maar we gaan vooral ook heel veel dingen doen. We doen een spel met elkaar met vragen die je laten nadenken over waar jij eigenlijk van droomt. En we gaan zelf aan de slag met het maken van een dromenvanger. Dat wordt jouw eigen dromenvanger die je mee naar huis mag nemen. Met de dromenvanger hou je nare dromen op afstand, maar word je ook herinnerd aan de dingen waar jij blij van wordt en aan de dingen waar jij van droomt. Terwijl jij bezig bent met de dromenvanger, kun je met andere brussen kletsen over van alles en nog wat. Veel kinderen vinden het fijn om even een middag samen te zijn met andere kinderen die snappen in wat voor situatie zij zitten. En dan hoeft het helemaal niet alleen maar te gaan over je zieke broer, je zus met beperking of je ouder met een ziekte.

 

Voor wie:
De workshop is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar. Deze workshop is speciaal bedoeld voor brusjes en jonge mantelzorgers.

 

Praktische informatie:
Vanwege de corona situatie vinden er op dit moment nauwelijks tot geen fysieke bijeenkomsten plaats, maar dit geldt met name nog voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De workshop wordt fysiek op locatie gegeven. Zodra je je zoon of dochter hebt aangemeld voor de workshop krijg je een bevestiging. Na betaling is de aanmelding definitief. Dan krijg je ook het adres door waar de workshop zal plaatsvinden.

 

Kosten:
Je betaalt 25,00 euro voor de fysieke workshop van 120 minuten.

Ja: ik geef mijn zoon/dochter op voor de workshop dromenvangen!
Er opent dan een scherm waarmee je een mail kan versturen naar mij. Vul de gegevens in de mail even aan zodat ik de gegevens van jou en je kind bij elkaar heb. Mocht de link niet werken, type dan zelf het mailadres info@prikkelpracht.nl in bij je mailprogramma. Bij sommige mailprogramma’s opent het mailsjabloon zich niet namelijk… Vermeld dan in je mail de naam en leeftijd van je kind en op welke datum je kind mee wil doen.

 

Betaling vindt plaats door het vooraf overmaken van het bedrag. Hierna is de aanmelding definitief. Je kunt hiervoor een factuur krijgen als je wilt. Prikkelpracht behoudt zich het recht voor om de fysieke workshop niet door te laten gaan als er te weinig deelnemers zijn. Dit wordt tijdig aan de deelnemers doorgegeven per mail of whatsapp. Vanwege de coronamaatregelen houdt Prikkelpracht anderhalve meter afstand tot ouders en tot jongeren vanaf 12 jaar. De materialen en de ruimte worden zo goed mogelijk gereinigd vóór de workshop en daarna. Bij verkoudheidsverschijnselen graag afmelden voor de workshop. In dat geval wordt bekeken of deelname aan de workshop kan worden doorgeschoven naar een volgende datum.