Prikkelpracht

Werkwijze voor kinderen

Na de kennismaking bekijken we samen of we met elkaar aan de slag gaan. Als we besluiten met elkaar in zee te gaan, wordt er een afspraak voor een intakegesprek met de ouders gemaakt. Het kind is hierbij in principe niet aanwezig.

Meestal zijn 5 tot 7 sessies voldoende. Soms is er een langer traject nodig. De sessie vindt in principe elke week plaats, maar we kunnen ook bekijken of het beter is om het bijvoorbeeld elke twee weken te laten plaatsvinden. Soms is het prettiger om de dingen die besproken of geoefend zijn eerst uit te proberen of er nog eens over na te denken voordat we weer verder gaan. In overleg met jullie en de school kan de begeleiding ook op school onder lestijd plaatsvinden.

Coaching is oplossingsgericht, dus we focussen niet teveel op de problemen, maar we richten ons op de oplossingen. Die heeft je kind al in zich, alleen is hij zich daar niet altijd van bewust. In de sessies gaan we op zoek naar de ideale situatie voor je kind en de vraag hoe hij daar zou kunnen komen. Het is verrassend om te zien hoe goed kinderen eigenlijk zelf weten wat de oplossing is voor hun probleem.

Tijdens de intake spreken we af hoe jullie als ouders op de hoogte worden gehouden van de voortgang. Dat kan bijvoorbeeld via een mail of whats app berichtje, na elke sessie. Als er reden is voor een tussenevaluatie, neem ik contact op met jullie om een gesprek te plannen. Anders is er aan het eind van het traject een eindgesprek om te bespreken wat we gedaan hebben. Ik neem met jullie kind door wat we in het eindgesprek vertellen. Hij mag hierbij uiteraard ook aanwezig zijn. Als het nodig is krijgen jullie tips of advies mee naar huis om je kind te ondersteunen bij het aanleren van zijn nieuwe vaardigheden.