Prikkelpracht

Werkwijze voor (groot)ouders

Als je na het kennismakingsgesprek met me aan de slag wil, maken we een afspraak voor de begeleiding. Ik stuur dan een vragenformulier voor het intakegesprek. Het intakegesprek en formulier zijn nodig om te kunnen bepalen welke zorg je vraagt en of die zorgvraag bij een coach in juiste handen is. Als er dieperliggende oorzaken zijn die de klachten veroorzaken, dan kan het nodig zijn dat ik je doorverwijs naar een andere hulpverlener. Als coach behandel ik namelijk niet. Zie voor meer informatie over het verschil tussen coachen en behandelen dit artikel op LinkedIn.

We kunnen het kennismakingsgesprek en het intakegesprek ook combineren. Als je dat wilt, krijg je vóór het kennismakingsgesprek alvast het vragenformulier opgestuurd. Na de kennismaking kun je aangeven of je het ziet zitten om met mij in zee te gaan en dan gaan we meteen dieper in op het vragenformulier. Uiteraard kun je na de kennismaking ook zeggen dat je het niet ziet zitten of kun je aangeven dat je er nog even over wilt nadenken. Mocht je dan later toch besluiten om samen een traject in te gaan, dan maken we gewoon alsnog een afspraak voor het intakegesprek. Of wellicht kan dit ook telefonisch of per skype.

De daadwerkelijke begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis of op een plek die we samen afspreken. Dat kan bij wijze van spreken ook in de koffietent op de hoek zijn. Als het droog is buiten kunnen we ook besluiten om een wandeling te gaan maken.

In onderling overleg is er van alles mogelijk. Ben je overdag aan het werk en heb je daar een ruimte tot je beschikking? En mag je van je leidinggevende een uurtje “vrij” nemen? Dan kom ik daar naar toe. Op twee avonden in de week bied ik overigens ook begeleiding voor degenen die daar overdag geen tijd voor vrij kunnen maken.

Ben je door je zwangerschap veel in het ziekenhuis, dan kan ik ook daarheen komen. Als je net bevallen bent en thuis wilt/moet blijven, dan kom ik gewoon bij je thuis. Is de baby daar dan ook? Geen enkel probleem! Wil je juist wel even weg van thuis, dan spreken we ergens anders af.

Als je met kleine kinderen moeilijk uit huis komt, dan kan ik ook bij je thuiskomen. Het is natuurlijk wel zo dat wanneer er kleine kinderen rondlopen die aandacht van je vragen, dit ten koste gaat van de aandacht die je aan jezelf kunt schenken. Als je dus echt behoefte hebt om stappen te zetten, dan zou ik niet aanraden om elke keer je kinderen erbij te hebben, want dan gaat het je meer tijd (en dus meer geld) kosten. Als je kind in het ziekenhuis ligt en je hebt behoefte aan ondersteuning ter plekke, dan kan ik ook daar naar toe komen. Reiskosten en eventuele parkeerkosten breng ik wel in rekening.

Er is geen vast aantal sessies. Jij bepaalt hoeveel je nodig hebt. Misschien heb je na 1  keer voldoende, misschien wil je me elke maand een keer zien. Dat is aan jou. De eerste sessie bespreken we wat jouw doel is en bekijken wat er nodig is om dat te halen. Maar na elke sessie kun jij aangeven of je een nieuwe afspraak wilt en zo ja, wanneer dan.