Prikkelpracht

Vertel je verhaal

20170206_112911

Doel:

Je hebt het idee dat er iets is met je kind. Hij wil er misschien niet over praten, maar je onderbuikgevoel zegt dat hij ergens mee zit. Of hij heeft onlangs iets meegemaakt en je vraagt je af of hij dit al verwerkt heeft of er nog meer rondloopt. Het kan helpen om je kind via tekenen zijn verhaal te laten vertellen. Via een metafoor maken we contact met het onderbewuste. In de metafoor kan je kind veilig aangeven waar hij tegen aanloopt (misschien zelfs zonder dat hij dit zelf wist) en via de metafoor komt je kind ook achter zijn eigen hulpbronnen. Omdat we werken met het onderbewuste kan een kind sneller via zijn fantasie bij oplossingen te komen, zonder te vervallen in “dat kan ik toch niet” of “dat weet ik niet”.


Werkwijze
:

Bij het maken van het verhaal wordt het onderbewuste van je kind aangesproken. Met ecoline mag je kind vormen gaan maken op papier. Deze vormen ontstaan, dus je kind moet daarin de controle loslaten. Zodra het werk droog is gaan we op ontdekkingsreis door de tekening: wat zie je als ik de tekening zo houd? En als ik hem draai? Zie je een dier, een gebouw, een mens, wat dan ook? Dan kiest je kind een van de dingen uit die hij gezien heeft en daar gaan we mee aan de slag. Met krijtjes of kleurpotloden gaan we dit dier of dit gebouw of deze planeet vormgeven. Staan er dingen bij? Ik ga vragen stellen over de tekening. Is het dier alleen? Gaat het ergens naar toe? Of komt het ergens vandaan? En wat kan het dier goed? Krijgt hij hulp? Via de metafoor van het dier vertelt het kind vanuit zijn onderbewuste waar hij tegen aanloopt, maar ook welke oplossingen er zijn. Als de tekening helemaal af is, gaat je kind naar huis. Ik schrijf dan op basis van wat je kind verteld heeft een verhaal. Dit verhaal wordt later voorgelezen aan het kind.

Kosten:

De kosten bedragen 75 euro. Daarin zitten ook de materialen die we gebruiken. Er vinden minimaal 2 sessies van een uur plaats, in verband met het drogen van het werk. Maximaal 3 sessies. Binnen Nieuwegein reken ik geen reiskosten, daarbuiten komen er reiskosten bij (19 cent per kilometer).

Materialen:

Ecoline (let op dat je kind iets aandoet wat eventueel vies mag worden)
Kwasten
Groot papier
Kleurpotloden/krijtje

Voor de materialen zorg ik.

Plaats:

Een traject “Vertel je verhaal” kan bij mij worden gedaan, bij jullie thuis of op locatie (bijvoorbeeld in overleg met school kan het op school tijdens een lesuur)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren