Prikkelpracht

Chronische aandoeningen

Als je te maken krijgt met een (chronische) aandoening, staat de wereld op zijn kop. Er gaat wellicht een nieuwe wereld voor je open. Dat brengt zorgen met zich mee, verdriet, angst. Wordt de aandoening al gevonden tijdens de zwangerschap of geboorte? Of wordt er pas op latere leeftijd duidelijk dat er iets met kind aan de hand is? Hoe ga je daarmee om als ouder? Hoe gaat je kind daar zelf mee om? Hoe gaan broertjes en zusjes daarmee om? Misschien is het je kleinkind dat een (chronische) aandoening heeft en loop je als opa en oma tegen uitdagingen aan.

Soms krijg je dit voor jezelf helder en vind je hierin een weg. Soms heb je even tijdelijk een steuntje in de rug nodig. Ik wil je graag dat steuntje aanbieden.

 

its-easier-to-build-strong-childrenAan wie kan Prikkelpracht begeleiding bieden op het gebied van omgaan met (chronische) aandoeningen?

Prikkelpracht kan ondersteuning en coaching bieden aan alle gezinsleden die te maken hebben met de aandoening van je kind:
het kind zelf (in de basisschoolleeftijd of onderbouw middelbare school)
broertjes of zusjes van het kind met een (chronische) aandoening
de ouders van het kind tijdens de zwangerschap of na de geboorte
de ouders van het kind
grootouders van het kind met een (chronische) aandoening

 

Chronische aandoening en onderwijs

Zo’n 14% van alle kinderen in Nederland heeft te maken met een chronische aandoening. Niet elke school weet precies wat te doen met passend onderwijs aan deze leerlingen. Maar je kind kan door zijn aandoening wél tegen allerlei praktische problemen op school aanlopen. Want wat als je kind geen volledige dagen naar school kan omdat het te moe is? Of wat als je kind zo vaak per jaar naar het ziekenhuis moet dat hij allerlei lesstof mist? Voor deze zaken kunnen ouders of de school contact opnemen met de stichting Ziezon. Dit is het landelijk netwerk Ziek Zijn en Onderwijs. De consulenten van Ziezon kunnen (kosteloos) meedenken en meehelpen zoeken naar praktische oplossingen. Dat kan al een zorg schelen! Waardoor energie overblijft voor andere dingen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren