Prikkelpracht

Positief ouderschap

Je kent het wel: je rent van het schoolplein, naar je werk en via de winkel naar de sportclub. Je bent planner, taxichauffeur, politie-agent en verpleger in één. Je sust ruzies, knuffelt zorgen weg, speelt met theeserviesjes en tussendoor klei je een dino.

Het is een rijkdom om een gezin met kinderen te hebben. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook ontzettend druk en veel. Als je ’s avonds op de bank ploft, ben je moe, maar niet altijd voldaan. Je overdenkt de dag. En dan komt vooral naar boven wat er allemaal niet zo lekker ging.

Dat je weer uit je slof schoot. Dat je aan de gymtassen had moeten denken. Dat je echt de tandarts had moeten bellen voor een afspraak en dat weer vergeten bent. Dat je eigenlijk niet had moeten toegeven toen je kind iets vroeg. Oh nee en je bent ook vergeten brood te kopen vandaag.
Allemaal stemmetjes in je hoofd die jou aan het twijfelen brengen. Of je het wel goed doet. Of je wel een goede ouder bent. Stemmetjes die vooral bezig zijn om jouw valkuilen uit te vergroten en te veroordelen.

Jammer dat er vaak zo weinig ruimte is voor die andere stemmetjes die zeggen dat je het allemaal prima doet. Dat je volop kwaliteiten hebt. Dat het goed is zoals jij het doet. Dat die valkuilen slechts een teveel aan kwaliteiten zijn. En dat al die kwaliteiten die je in huis hebt er toch mooi voor zorgen dat je huishouden draait.

Wat gaan we doen?

Aandacht geven aan die andere stemmetjes is dus precies wat we in deze workshop gaan doen:

  • Welke kwaliteiten heb je allemaal in huis?
  • Wat levert het jou en je gezin op dat je die kwaliteiten hebt?
  • Welke kwaliteiten liggen er verstopt onder je tekortkomingen die we valkuilen noemen?

In een klein groepje met andere ouders ga je in gesprek en op ontdekking. Je staat even stil bij alles wat je gewoon al in je hebt en altijd met je meedraagt. Even een vergrootglas op jou alleen.

 

Wat levert het je op?
  • Positiviteit
  • Leuke gesprekken
  • Inzicht in je eigen kwaliteiten en de kwaliteiten achter je valkuilen
  • De reminder dat je meer “goed” doet dan je vaak denkt
Voor wie?

De workshop is speciaal voor ouders die soms twijfelen aan zichzelf en vergeten te kijken naar wat ze allemaal in huis hebben. Die last hebben van dat kritische stemmetje en die aan het eind van de dag vooral bezig zijn met wat er allemaal NIET goed ging in plaats van wat er allemaal WEL goed ging. Ouders die graag even lief voor zichzelf willen zijn en willen oefenen om positief over zichzelf te denken.

Deze workshop word je aangeboden door het Antonius Ziekenhuis en is speciaal bedoeld om werknemers die de tropenjaren combineren met hun werk een hart onder de riem te steken