Prikkelpracht

Mandala tekenen

Heb je wel eens een mandala ingekleurd? Dat is natuurlijk best leuk om te doen. Maar hoe lijkt het je om zelf een mandala te maken? Moeilijk? Dat valt best mee hoor.

In deze workshop leer ik je hoe je een mandala kunt opbouwen. Het mooie is eigenlijk dat je het niet verkeerd kunt doen. Ik vertel je een aantal “regels”, maar die regels zijn meer om je te helpen. Als je het anders wil doen, dan is dat helemaal oké.

Gebeurt het je wel eens dat je je tekenspullen pakt om te gaan tekenen, maar dat je gewoon niet weet wat? Dan zou je bijvoorbeeld een mandala kunnen gaan maken. Het leuke aan het tekenen van een mandala is dat het elke keer iets anders wordt. De ene keer gebruik je meer ronde vormen, de andere keer meer rechte vormen. En zelfs als je twee dezelfde mandala’s zou maken en je kleurt ze anders in, dan heb je toch twee verschillende tekeningen. Je weet van tevoren niet hoe de mandala eruit komt te zien, je kunt gewoon elk idee gebruiken en dan ontstaat de mandala vanzelf. Bovendien hoeft het nergens op te lijken. Dus als je snel gefrustreerd raakt omdat je vindt dat jouw boom niet goed genoeg op een boom lijkt, dan kan het tekenen van een mandala je misschien meer helpen om te ontspannen.

Je kunt de mandala zo moeilijk maken als je zelf wilt. Daarom vinden veel meer- of hoogbegaafde kinderen mandala’s vaak erg interessant. Je kunt jezelf erin uitdagen als je dat leuk vindt.

 

En wist je dat je ook met z’n tweeën of met z’n drieeën een mandala kunt maken. Je verdeelt de cirkel dan in 2 of 3 gedeeltes en iedereen werkt in zijn eigen deel. Om de beurt zet je een lijn in je eigen deel en de anderen doen dit na. Dat kan best spannend zijn, want misschien heb je wel een bepaald idee in je hoofd, maar door de lijn die de ander zet, kàn dit niet meer. Dan moet je even flexibel zijn en je creativiteit gebruiken. Op de foto hiernaast zie je wat er uit kan komen als je met z’n drieeën een mandala maakt.

 

WAT GAAN WE DOEN IN DE WORKSHOP?
In deze workshop leer ik jou hoe een mandala eruit kan zien. Ik vertel je iets over de geschiedenis van de mandala, maar we gaan vooral zelf aan de slag. Ik laat je de basisvorm zien en je kunt zelf op een gegeven moment gaan experimenteren. Uiteraard mag je de tekeningen die je maakt mee naar huis nemen.

 

Voor wie:
De workshop is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot 12 jaar. Deze workshop is bedoeld voor kinderen die graag mandala’s willen leren tekenen. Dit is met name geschikt voor prikkelgevoelige kinderen, beelddenkers en meer-/hoogbegaafde kinderen.

 

Praktische informatie:
Vanwege de corona situatie vinden er op dit moment nauwelijks tot geen fysieke bijeenkomsten plaats, maar dit geldt met name nog voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. De workshop wordt fysiek op locatie gegeven. Zodra je je zoon of dochter hebt aangemeld voor de workshop krijg je een bevestiging. Na betaling is de aanmelding definitief. Dan krijg je ook het adres door waar de workshop zal plaatsvinden.

 

Kosten:
Je betaalt 25,00 euro voor de fysieke workshop van 120 minuten.

Ja: ik geef mijn zoon/dochter op voor de mandala-workshop!
Er opent dan een scherm waarmee je een mail kan versturen naar mij. Vul de gegevens in de mail even aan zodat ik de gegevens van jou en je kind bij elkaar heb. Mocht de link niet werken, type dan zelf het mailadres info@prikkelpracht.nl in bij je mailprogramma. Bij sommige mailprogramma’s opent het mailsjabloon zich niet namelijk… Vermeld dan in je mail de naam en leeftijd van je kind en op welke datum je kind mee wil doen.

 

Betaling vindt plaats door het vooraf overmaken van het bedrag. Hierna is de aanmelding definitief. Je kunt hiervoor een factuur krijgen als je wilt. Prikkelpracht behoudt zich het recht voor om de fysieke workshop niet door te laten gaan als er te weinig deelnemers zijn. Dit wordt tijdig aan de deelnemers doorgegeven per mail of whatsapp. Vanwege de coronamaatregelen houdt Prikkelpracht anderhalve meter afstand tot ouders en tot jongeren vanaf 12 jaar. De materialen en de ruimte worden zo goed mogelijk gereinigd vóór de workshop en daarna. Bij verkoudheidsverschijnselen graag afmelden voor de workshop. In dat geval wordt bekeken of deelname aan de workshop kan worden doorgeschoven naar een volgende datum.