Prikkelpracht

Workshop Rust in je hoofd

20170829_120209

Tekenen werkt heel ontspannend en kan je hoofd echt tot rust brengen. Vroeger heb ik ook veel getekend, maar op een gegeven moment werkte het niet meer zo ontspannend. Want dan ‘moest’ het iets worden en dan vond ik het ‘mislukt’. Of ik wist niet wat ik moest tekenen. En zo ging minder en minder tekenen. Terwijl het zo ontspannend kan zijn. Met name voor kinderen die gevoelig voor prikkels zijn zoals hooggevoelige of hoogbegaafde kinderen, of kinderen met AD(H)D of autisme. Het gaat niet om het maken van een eindproduct, maar om het bewegen van potlood over papier. Met speciale tekenoefeningen kun je jezelf echt leren ontspannen en je hoofd leger maken. En daar hoef je niet eens ‘goed’ voor te kunnen tekenen.

Sommige kinderen zijn heel gevoelig voor drukte om hen heen, voelen stemmingen van anderen aan en kunnen zich hier moeilijk voor afsluiten. Misschien is het heel druk in de klas, of misschien is het thuis wel druk. Het kan ook zijn dat er zoveel in je hoofd gebeurt dat je hoofd zo vol zit dat je hem ‘s avonds bijna niet uitgezet krijgt. Dan is het moeilijk om tot rust te komen terwijl je dat eigenlijk hard nodig hebt. Hoe fijn is het dan als je een aantal tekenoefeningen kent waarmee je rust in je hoofd kunt creëren?! Deze middag gaan we lekker tekenen en leert je kind een aantal van deze oefeningen.

 

Wat gaan we doen dan?

Zo’n anderhalf uur lang krijg je van mij tekenoefeningen. Ik laat je zien wat je mag doen en jij doet me na. Het gaat niet om het maken van een perfecte tekening. Het gaat om het bezig zijn en het bewegen over papier. Met de tekenoefeningen kun je jezelf een beetje rust geven. Misschien vind je het leuk om de oefeningen bijvoorbeeld te doen als je uit school komt, zodat je even alle energie kwijt kan of alle stomme dingen die er gebeurd zijn. Misschien helpt het je om even je hoofd leeg te maken. Het kan ook zijn dat je een oefening speciaal gaat doen voordat je gaat slapen zodat je wat rustiger je dag afsluit. Terwijl we aan het tekenen zijn, zal ik misschien soms wel even aan je vragen hoe je je voelt. Of je de tekenoefening voor een verandering zorgt, of helemaal niet. Dat kan natuurlijk ook.

 

Voor wie:
De workshop is voor hooggevoelige kinderen tussen de 8 en 12 jaar die moeite hebben om rust te vinden tussen alle prikkels in het dagelijks leven en die het leuk vinden om door te tekenen tot rust te komen

Let op: Het is géén tekenles, kinderen krijgen geen tekentechnieken aangeleerd. Kinderen hoeven er dus ook niet goed voor te kunnen tekenen. Het gaat niet om de perfecte tekening, het gaat om het proces. Hoe bepaalde bewegingen je tot rust kunnen brengen.

 

Praktische informatie:
De workshop wordt gegeven in of rondom Nieuwegein. Prikkelpracht kan op verschillende locaties een ruimte huren. Na aanmelding krijg je het definitieve adres door per mail.

Vanwege de corona situatie vinden er op dit moment nauwelijks tot geen fysieke bijeenkomsten plaats, de workshop wordt nu online via Zoom gegeven. Zodra je je zoon of dochter hebt aangemeld voor de online workshop krijg je een bevestiging. Na betaling is de aanmelding definitief. Een aantal dagen voor de workshop krijg je per mail een Zoomlink waarop je kunt inloggen. Per mail krijg je instructies wat je klaar moet leggen. Superhandig: je hoeft er de deur niet voor uit! Je hoeft niets uit te printen, de oefeningen bespreek ik samen met de kinderen en zal ik voordoen. Kleurpotloden en papier mag je kind zelf klaarleggen.

 

Kosten:
Je betaalt 15,00 euro voor een workshop van 90 tot 120 minuten.

Ja: ik geef mijn zoon/dochter op voor de workshop Rust in je hoofd !
Er opent dan een scherm waarmee je een mail kan versturen naar mij. Vul de gegevens in de mail even aan zodat ik de gegevens van jou en je kind bij elkaar heb. Mocht de link niet werken, type dan zelf het mailadres info@prikkelpracht.nl in bij je mailprogramma. Bij sommige mailprogramma’s opent het mailsjabloon zich niet namelijk… Vermeld dan in je mail de naam en leeftijd van je kind en op welke datum je kind mee wil doen.

 

Betaling vindt plaats door het vooraf overmaken van het bedrag. Hierna is de aanmelding definitief. Je kunt hiervoor een factuur krijgen als je wilt. Prikkelpracht behoudt zich het recht voor om de fysieke workshop niet door te laten gaan als er te weinig deelnemers zijn. Dit wordt tijdig aan de deelnemers doorgegeven per mail of whatsapp. Vanwege de coronamaatregelen houdt Prikkelpracht anderhalve meter afstand tot ouders. De materialen en de ruimte worden zo goed mogelijk gereinigd vóór de workshop en daarna. Bij verkoudheidsverschijnselen graag afmelden voor de workshop. In dat geval wordt bekeken of deelname aan de workshop kan worden doorgeschoven naar een volgende datum.