Prikkelpracht

Ervaringen

Ik kan natuurlijk van alles over mezelf zeggen, maar vaak is het veel mooier om te lezen wat anderen ervaren hebben. Dit is wat anderen over mij zeggen:

L (plezier in tekenenmeisje van 13) na vier sessies kindercoaching:
“ik vond het heel fijn dat ik met Marianne kon praten en mijn geheimen geheim hield. Ik vind Marianne heel open, ze luistert heel goed, ze begint nergens zelf over (ze laat mij altijd zelf ergens over beginnen).  Ik kon ondertussen altijd wat doen (tekenen of een spelletje), zodat het niet ongemakkelijk werd.”

Moeder van L (13 jaar, na kindercoachingstraject):
“Het is nu een half jaar na het afronden van het traject. De handvatten die je haar hebt meegegeven brengt ze goed in de praktijk. Ze heeft het nog regelmatig over je. Ik ben nog steeds heel blij met wat je haar hebt meegegeven!”

Moeder van A (8 jaar, na 5 sessies kindercoaching vanwege moeite met afscheid nemen en omgaan met verdriet)
“Ik raad Prikkelpracht zeker aan! Marianne is een betrokken, professionele kindercoach, met honderden ideeën, boekentips, leuke spelletjes of woordkaarten, en bovenal een hart van goud!”

Moeder van E (10 jaar, moeite met praten over haar gevoelens en moeite met het omgaan met “negatieve” gevoelens)
“Jij ook enorm bedankt wat je voor ons gedaan hebt. Het betekent zoveel. Meer rust in huis. Meer elkaar zien en luisteren naar elkaars gevoel. Zowel op school als thuis.”

Vader van H (10 jaar, na 8 sessies vanwege brus-situatie in combinatie met hoogbegaafdheid)
“Wij, maar vooral H, vonden de eerste kennismaking met jou al heel plezierig. Daar kan je weinig aan doen: je bent gewoon een aardig en prettig mens om mee samen te zijn. H. vond de gesprekken plezierig en wilde ook graag telkens een vervolgafspraak maken. Hoewel de gesprekken misschien soms best pittig zijn geweest, zag hij er nooit echt tegenop. Het heeft hem verrast dat het niet voornamelijk over zijn zus ging. Hij ziet nu wel in dat jullie het hebben gehad over dingen die je kunt veranderen. Zijn zus verandert niet, althans niet door gesprekken tussen jou en H. Hij heeft van jou geleerd dat hij wel iets kan veranderen aan de manier waarop hij zelf met zaken om gaat. H. vond jouw aanpak daarbij heel plezierig. H. heeft – in mijn beleving in een zeer beperkt aantal sessies – heel goed geleerd om zijn helpende gedachten te laten winnen van zijn niet-helpende gedachten. Zijn zus is waarschijnlijk de persoon met wie hij het meest samen is, het zal de langste relatie in zijn leven zijn en deze relatie heeft hij niet zelf kunnen kiezen, maar is wel onvoorwaardelijk. Wat jij hem geleerd hebt, blijkt hij probleemloos toe te passen op alles wat er in zijn leven voorbij komt. Op momenten dat hij dat lastig vindt, zoekt hij zijn moeder op. In die gesprekken kan zij hem helpen om de helpende gedachten voorrang te geven en heeft hij dus uiteindelijk ook weer plezier van jouw werk.”

J (na 3 sessies coaching)
Tijdens de coachgesprekken die ik met Marianne gevoerd heb is het me opgevallen dat zij heel goed en open luisterde naar hetgeen ik te vertellen had. Ze onderbrak niet, maar luisterde gewoon. Dat is heel erg prettig. Tijdens de gesprekken liet Marianne mij geheel bepalen waar we het over zouden hebben, Marianne stuurt op geen enkel moment en heeft geen dubbele agenda. Het gebruik van bijv. het kernkwadrantenspel is een prettige manier om mee te werken en laat je, zonder confrontatie van de coach, een spiegel zien van je valkuilen. Het is heel fijn hoe Marianne subtiel toch weet door te vragen waardoor ik bij de kern kwam waar mijn verhaal om draaide. Marianne is een heel prettige en bescheiden coach om mee te werken.” 

 

 

15622532_352620838452902_7620938532940808612_nDeelnemers aan de zwangerschapscursus (on)bezorgd zwanger:
“Ik heb geleerd om langer na te denken over dingen voordat ik ze tegen mijn partner zeg en om zaken anders te bekijken.”
“Voor mij was het heel prettig om met de kaartjes te werken.”
“Ik zou de cursus aanbevelen bij anderen omdat je elkaars gevoelens beter leert kennen.” (aldus een deelnemer aan de individuele cursus samen met partner)

“De cursus gaf me dat stukje zelfvertrouwen en moed in deze onzekere tijd! Het is ook heel fijn om te praten met jou omdat je weet wat we voelen. Door de cursus voel ik me opener en sterker naar elkaar, maar ook naar mijn omgeving.” (aanstaande moeder van een kindje met een aandoening)

“Ik zou de cursus aanbevelen aan anderen in deze situatie omdat het een goede bijdrage levert om er samen over na te denken” (aanstaande vader van een kindje met een aandoening)

“Dank je wel voor je adviezen en tips. De oefening met de weegschaal doen we nog steeds! 😉 “ (ouders kindje met een aandoening, een half jaar na de cursus)

“In blaadjes en boeken lees je alleen informatie over “normale” zwangerschappen. Zo fijn om bij deze cursus informatie te krijgen die echt gericht is op het krijgen van een kindje met een aandoening” (aanstaande moeder van een kindje met een aandoening)

 

Blogs 
“Je blogs zijn ook heel fijn en omschrijft echt wat je voelt, moet echt zeggen dat ik daar wat aan heb en dat geeft je op een manier ook weer moed en kracht!” (aanstaande moeder van een kindje met een aandoening)

“Op deze blog heb ik niets anders te zeggen dan duizendmaal dank.” (volwassene met een aangeboren aandoening)

 

Deelnemers aan de workshop Mama’s Power:
workshop Mamas Power“Dank je wel voor de inspirerende avond! Wat me aantrok was de positieve benadering. Het was erg leuk om met de kwaliteitskaarten te werken, die nodigden uit tot een gesprek.”

“Het was een leuke avond met uitwisseling van ervaringen en herkenbare reacties op kinderen en opvoeding. ”

“Vond het ook een heel fijne avond, bedankt!! Het opvoeden gaat zo vaak vanzelf en terwijl je met andere dingen bezig bent, het was goed en fijn om er even aandacht voor te hebben. En inderdaad, je (opvoed)talent is voor jezelf vaak niet zo zichtbaar. Leuk om tijdens zo’n gezellige avond met je neus op je talenten te worden gedrukt!;-)”

 

Pedagogisch medewe20170601_084837 (002)rker kinderdagverblijf naar aanleiding van een thema-avond over communicatie:
“Hele leuke avond, leerzaam maar niet belerend. Fijn dat ouders echt actief betrokken werden en niet alleen zaten te luisteren. We denken nog lang na over deze avond dankzij de ijsblokjes!”

 

20170206_133817

Moeder van V (7 jaar, hoogbegaafd en last van driftbuien op school) na het traject “Vertel je verhaal“:
“Mijn lieve, veel te leuke, ontzettend eigenwijze en heel erg boze zoon had een steuntje in de rug nodig. Dat zag ik, maar dat voelde hij zelf ook. De omgeving zag alleen nog maar de boze zoon en daar ging hij zich dan ook nog steeds meer naar gedragen. Een logische actie voor een kind van 7. Dus tijdens het wachten op het draaien van de raderen der WMO, heb ik er voor gekozen hem een tekening te laten maken met Marianne. Een tekening met een verhaal. Een tekening met zíjn verhaal. Achteraf een gouden zet. Het tekenen met Marianne duurde drie keer ruim een uur. Zoon tekende met Marianne, tekende wat híj wilde tekenen, zonder dat iemand tegen hem zei wat te tekenen. Toen het tijd werd om het verhaal te horen, zat hij af en toe te knikken en soms zei hij helemaal niets. Maar de trots dat hij een verhaal had gekregen bij zijn tekening, was het allermooiste. Het verhaal gaf samen met de tekening de ruimte die nodig was om met hem een gesprek aan te gaan, om tijd en ruimte te creëren tijdens het wachten op de diagnose door de orthopedagoog. Na de diagnose en het starten van de juiste handelwijze veranderde zoonlief binnen enkele maanden in een gezellige spring-in-‘t-veld met een normale hoeveelheid boze en blije momenten. Maar de tekening en het verhaal waren onderdeel van de omslag: daar begon de echte aandacht voor hem en voor hetgeen hem bezig hield. Daar begon het echte luisteren. Dankjewel Marianne, voor het openen van mijn ogen en het voorhouden van de spiegel die zo nodig was. Elk kind verdient het om opnieuw te mogen beginnen, telkens weer.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren