Prikkelpracht

De regenboogworkshop

Vanaf een jaar of 5 gaan kinderen regenbogen tekenen. Let maar eens op hoeveel kinderen tussen groep 2 en groep 5 thuiskomen met regenboogtekeningen. Ofwel van een regenboog zelf, of van poppetjes die kleding dragen met regenbogen erop, of de regenboogkleuren komen terug in andere onderwerpen die getekend zijn.

Regenbogen staan in de tekenwereld symbool voor bescherming. Vaak tekenen kinderen onder de regenboog datgene wat voor hen beschermd mag worden. Dit doen ze niet bewust, maar kan jou als ouder of professional wel een inkijkje geven in wat voor het kind belangrijk is.

Maar regenbogen zijn natuurlijk nog veel meer. Want zeg nou eerlijk, alleen al van al de kleuren word je toch heel blij!

Voor Prikkelpracht staat de regenboog ook symbool voor alles waar Prikkelpracht voor staat. Voor een regenboog heb je zowel zon als regen nodig. Met slechts één van de twee, krijg je geen regenboog. Net als in het echte leven waar je zowel leuke dingen als niet leuke dingen meemaakt.

 

Wat gaan we doen dan?

In deze workshop gaan we je eigen regenboog ontdekken en versieren. Je mag hem zo mooi maken als je zelf wilt. We gebruiken het Schatgraversspel hiervoor. Met de kaartjes van het Schatgraversspel ontdek je je eigen kwaliteiten. Je kwaliteiten zijn de dingen waar jij goed in bent, die gewoon bijna vanzelf gaan. Misschien kun je wel heel goed andere mensen helpen of misschien kun jij wel heel goed doorgaan als iets moeilijk is. Zo heeft iedereen kwaliteiten. En het is heel leuk om die kwaliteiten te weten van jezelf. Door na te denken over waar je goed in bent, krijg je vanzelf een blij gevoel.

 

Daarnaast gaan we ook blije gedachten verzinnen. Hierbij heb je wel je fantasie nodig. Dat heb je wel, toch? Je hoeft dit niet alleen te doen hoor, we kunnen elkaar hier heel goed bij helpen. En ook de kaartjes van het spel helpen jou hierbij. Al jouw blije gedachten mag je opschrijven in je regenboog, die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Kun je nog niet zo goed schrijven omdat je pas net naar groep 3 gaat of in groep 3 zit bijvoorbeeld? Dat is geen probleem, dan help ik jou gewoon.

In een klein groepje met andere kinderen maken we een jouw prachtige eigen regenboog!

Resultaat: je gaat naar huis met een mooie regenboogtekening, met blije gedachten in je hoofd en je kunt na vandaag aan iedereen vertellen wat jouw kwaliteiten zijn!

 

Voorbereiding op HET NIEUWE schoolJAAR

Gaat jouw kind naar groep 3 na de zomer? Of worden er klassen bij elkaar gevoegd en komt je kind in een nieuwe klas? Ziet je kind er na de zomervakantie altijd tegenop om weer in een klas zijn/haar eigen rol te pakken? Of gaat je kind naar de middelbare school en vindt hij/zij dit heel spannend? Kan jouw kind wel wat extra blije gevoelens en een stukje zelfvertrouwen gebruiken, omdat hij/zij onzeker is en twijfelt aan zichzelf? Dan is het extra leuk om de workshop aan het eind van de zomervakantie te volgen of aan het begin van het schooljaar. Voor nèt dat extra stukje zelfvertrouwen en dat “blij-met-mij”-gevoel.

 

BRUSSEN/JONGE MANTELZORGERS: Anders dan anders thuissituatie

Groeit jouw kind met een broer of zus die extra veel aandacht vraagt? Bijvoorbeeld vanwege zijn/haar gedrag of vanwege extra fysieke zorg door een handicap of beperking. Dan noemen we je kind ook wel een brus. Maakt jouw brus zich zorgen over zijn broer/zus? Merk je dat jouw brus zichzelf makkelijk wegcijfert en vooral bezig is het anderen naar de zin te maken? Moet je brus zich best wel aanpassen omdat je zorg(en)intensieve kind veel in het ziekenhuis ligt? Kijk dan eens naar de workshops speciaal voor brussen. Zodat jouw brus in een klein groepje andere brussen bezig kan zijn met eigen fijne gedachten die kunnen helpen op momenten dat het even minder fijn is. Zodat jouw brus zijn/haar eigen kwaliteiten kan ontdekken en gaat geloven dat hij/zij nèt zo belangrijk is als alle andere gezinsleden.

 

Voor wie:
De workshop is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 6. Het is fijn als kinderen een beetje kunnen schrijven, maar dat hoeft niet.

In de agenda kun je zien voor welke doelgroep de workshop gepland staat. Soms worden verschillende leeftijden bij elkaar gepakt, soms is de workshop voor een speciale doelgroep, zoals brusjes, kinderen die naar de middelbare school gaan, of kleuters die naar groep 3 gaan.

 

Praktische informatie:
De fysieke workshop wordt gegeven in of rondom Nieuwegein. Prikkelpracht kan op verschillende locaties een ruimte huren. Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met instructies over hoe je kunt betalen. Na betaling is de aanmelding definitief en krijg je het adres door per mail.

 

 

Kosten:
Je betaalt 20,00 euro voor de fysieke workshop van 90 minuten, voor de online variant betaal je 15 euro.

Ja: ik geef mijn zoon/dochter op voor de regenboogworkshop!
Er opent dan een scherm waarmee je een mail kan versturen naar mij. Vul de gegevens in de mail even aan zodat ik de gegevens van jou en je kind bij elkaar heb. Mocht de link niet werken, type dan zelf het mailadres info@prikkelpracht.nl in bij je mailprogramma. Bij sommige mailprogramma’s opent het mailsjabloon zich niet namelijk… Vermeld dan in je mail de naam en leeftijd van je kind en op welke datum je kind mee wil doen.

 

Betaling vindt plaats door het vooraf overmaken van het bedrag. Hierna is de aanmelding definitief. Je kunt hiervoor een factuur krijgen als je wilt. Prikkelpracht behoudt zich het recht voor om de fysieke workshop niet door te laten gaan als er te weinig deelnemers zijn. Dit wordt tijdig aan de deelnemers doorgegeven per mail of whatsapp.