Prikkelpracht

Plaats van de begeleiding

De begeleiding van jou of je kind kan op verschillende plaatsen gebeuren. Ik werk (nog) niet vanuit een praktijkruimte. In overleg bekijken we waar de begeleiding of coaching kan plaatsvinden. Zo is het mogelijk dat ik bij jullie thuis kom. Als je hoogzwanger bent of net bevallen kan het wellicht fijn zijn als je even nergens naar toe hoeft.

Belangrijk is dan wel dat er een rustig plekje in huis is. In principe blijft alles wat tijdens een coachingssessie verteld wordt bij mij en dat wordt wat lastig als we de coaching midden in de huiskamer doen met het hele gezin erbij.

In overleg met school kan de coaching van jullie kind ook op school plaatsvinden tijdens schooluren. Er zijn ook andere locaties in Nieuwegein waar ik gebruik van kan maken. Als je veelvuldig in het ziekenhuis bent vanwege jezelf of je kind, kan ik ook naar het ziekenhuis toekomen.

Prikkelpracht kan soms in de vakanties, middagen en in de weekenden gebruik maken van een ruimte bij Yogastudio Nieuwegein in Nieuwegein.

 

Werkgebied

Ik werk in principe in de regio Nieuwegein en omstreken. In overleg kan ik ook naar plaatsen toekomen die verder weg liggen. Voor alle begeleiding buiten Nieuwegein breng ik wel de reiskosten in rekening, dus bedenk of je dat wil. In overleg kunnen we ook bekijken of we halverwege kunnen afspreken of dat jij naar Nieuwegein afreist en we hier ergens een plek zoeken.

 

Coaching via Zoom

Coaching via Zoom is een optie. Hier kunnen we prima de diepte mee in. Een nadeel is dat we minder met materialen kunnen werken. Bedenk wel dat niet iedereen zich prettig voelt bij deze vorm van coachen. Je bent niet fysiek in dezelfde ruimte en dat geeft toch een andere sfeer. We kunnen kijken of het bij jou en bij de hulpvraag die je hebt past. In sommige gevallen is een combinatie ook mogelijk, van deels per Zoom en deels live contact.

De mogelijkheid van Zoom geldt met name voor de begeleiding van volwassenen. Bij kindercoaching vind ik het belangrijk om daadwerkelijk in dezelfde ruimte te zijn als het kind. Want eerlijk is eerlijk, bij live contact is het makkelijker om lichaamstaal af te lezen, vooral als je elkaar nog niet kent. Maar in deze vreemde tijden met Corona waarbij fysieke contacten toch wat beperkt worden, zijn online consulten zeker ook mogelijk.

Belangrijk bij online coaching zijn de volgende dingen: zorg voor een ruimte waar je privacy hebt (en dus niet gestoord wordt door gezinsleden), zorg voor een stabiele internetverbinding en zorg voor een device met microfoon en eventueel koptelefoon.