Prikkelpracht

Workshop Communiceren zonder woorden

20170206_121852 (002)

Doel:

Je kind is misschien niet zo’n prater. Je wilt graag weten wat er in hem of haar omgaat. Of je kind is wel een prater, maar hij praat zoveel dat je het vaak afkapt. En daar later spijt van hebt. Je wilt misschien gewoon eens contact zonder veel te praten. Door samen iets te doen. En samen iets te beleven. Dat kan door naar buiten te gaan, door te spelen, met de lego te bouwen, of door samen te gaan tekenen. Je maakt hiermee contact en het draagt bij aan jullie onderlinge band. Of door samen tekenoefeningen te doen.

Werkwijze:

We gaan een aantal tekenoefeningen doen, die speciaal gericht zijn op het samen ervaren. Tijdens het tekenen komen er verschillende vaardigheden aan bod. Hoe ga je samen om met afspraken, maak je die vooraf of wordt dat tijdens de oefening pas gedaan, zijn de afspraken duidelijk, wordt de afspraak samen gemaakt of is er één die bepaalt? Of hoe ga je ermee om als je elkaar na moet doen op papier? Kun jij de beweging van je kind volgen, kan hij de leiding pakken, kan hij jou volgen? Of hoe maak je samen een tekening terwijl je helemaal niet met elkaar praat, in volledige stilte met elkaar? Het doen van de tekenoefeningen kan je alerter maken op bepaalde patronen in de onderlinge communicatie. Daar kunnen we over praten als je dat zou willen, maar dat hoeft helemaal niet. Het belangrijkste is dat je samen een moment deelt met je kind.

Het is helemaal niet belangrijk of je wel of niet kunt tekenen! Lijnen trekken en stippen zetten kan iedereen, dus dat kun je niet gebruiken als excuus om niet mee te doen! Het plezier staat voorop.

Kosten:

De kosten voor de workshop bedragen 30 euro voor jullie samen. Daarin zitten ook de materialen die we gebruiken en de koffie/thee/limonade en versnaperingen.

Plaats:

De workshop vindt plaats in Nieuwegein. Na je aanmelding krijg je een bevestiging en krijg je het precieze adres.
Misschien wil je de oefeningen uit de workshop wel leren, maar niet in een groep. Dat kan ook. Ik kan ook naar jullie thuis komen om alle oefeningen met jullie samen te doen. Of wellicht met het hele gezin. Om onderling meer contact en verbinding te krijgen, zonder woorden. De kosten bedragen in dat geval 75 euro voor 2 uur plus de reiskosten vanuit Nieuwegein. Voor de materialen zorg ik.
De workshop kan doorgaan bij minimaal 3 aanmeldingen. Na aanmelding krijg je bevestiging per mail waarna je een factuur krijgt. Na betaling van de factuur is je aanmelding definitief. Mocht de workshop niet doorgaan, dan krijg je het bedrag natuurlijk teruggestort.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren